18 Ekim 2009 Pazar

GAZİANTEPSPOR:2 FENERBAHÇE:1

HAYIRLI MAĞLUBİYET!

Hep kullanmak istediğim bir başlıktı. Bu maç uygun sanırım medyanın nabzına göre bu başlık için. Bir çok yazar tarafından sık kullanılan ve konu edilen bir 'deyim' oldu 'hayırlı mağlubiyet'. Mağlubiyetin hayırlısı nasıl oluyor anlamadım hiç. Mağlubiyet mağlubiyettir, hayırlısı hayırsızı olmaz. Bu maç içinde yazanlar çıkacaktır ille ki deyip girişimizi yapalım.

Maç öncesi taktik tahtasında yazdıklarımızla oldukça yaklaştık Daum'un felsefesine. Fazlasıyla kontrollü ve sabırlı bir oyuna yöneldi F.Bahçe. İlk yarı boyunca gol haricinde 1-2 pozisyona giren F.Bahçe ise kalesinde karambol haricinde pozisyon görmedi ve ilk yarıyı tam da istediği gibi kapattı aslında. G.Antep ise oldukça yumuşak, temposuz ve organizasyonsuzdu. Bu görüntü de F.Bahçe'nin ikinci yarıya daha da rölantide başlamasına neden oldu. Hatta o kadar rölanti gittiler ki maç sonuna kadar toparlayamadılar kendilerini. Biz bile TV başında artık maç haricinde sohbetlere başlamıştık bile. Demek ki oyuncularda benzer şeyleri düşünmüşler ki ikinci yarıda maç konsantrasyonunu tamamen kaybettiler. İşte profesyonelliğin başladığı nokta burada olsa gerek. Sezon başından bu yana en yaptıkları takım ve alan savunmasının ilk golde nasıl darmadağın oldukları bunun bir göstergesi.

Bu maçta işin ilginç tarafı ikinci yarıda takımın oyundan kopuşunu dakika dakika izlerken ilk oyuncu değişimi için 77. dakikaya kadar bekledi Daum. Çıkanın Vederson olması ise bende bunun taktiksel değil kimi çıkaracağını bilememekten aklına gelen ilk isim O olduğu izlenimi yarattı. Yani o an maç 1-1 ya da 2-1 geri olsaydı da bu değişikliği yapacaktı sanki Daum.

Takım sonuçta oyunu tutmak için son 10 dakikaya girildiğinde Selçuk'un oyuna girmesi ve daha fazla top tutabilen Emre'nin biraz daha ileri çıkması daha uygun olabilirdi.

Aslında F.Bahçe maç içinde 2. golü bulup oyunu koparacak anları yakaladı ama yanlış pas tercihleri ve isabetsiz şutlar buna mani oldu. İkinci yarıdaki oyundan kopuşda bu sonu getirdi.

Alex ve Lugano'nun yokluğu bu maç için mazeret olmaz. Çünkü onlar olsaydı da bu skor oluşacaktı. Sonuçta F.Bahçe konsantre olamadığı bir maçı daha zorlanarak oynadı ve bu sefer diğerlerinden farklı olarak kaybetti. Bu maçın G.Saray maçı için de ölçü olması mümkün değil bu sebeple. Artık G.Saray maçı daha anlamlı hal aldı. Daum her haliyle bu maça hazırlandığı belli. Ancak gelen haberler Alex ve Guiza'nın bu maça yetişemeyeceği yönünde. Bunun bir medya aldatmacası olması da ihtimal içinde tabi ki ama hafta boyunca göreceğiz.
MAÇIN ADAMI: Attığı 2 golle Julio Cesar.

MAÇIN POZİSYONU: Cristian'ın müsait durumlarda kaleyi çektiği isabetsiz şutlar

MAÇIN HATASI: İlk G.Antep golünde tüm bilincini kaybeden savunmacıların dizilişi.
MAÇIN ŞUTU: Santrası bile yapılmayan goldeki Cesar'ın nefis frikiği (barajın hatasını unutmamak lazım. Erman Hoca'ya sohbet çıktı yine)

MAÇIN HAKEM HATASI: Haken maçı bence hatasız yönetti. Tebrikler Bülent Yıldırım.

0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP