8 Eylül 2009 Salı

AVANTAJ KİMDE


Takımların Avrupa fikstürünü inceledik. Şimdi de lig fikstürlerini inceleyelim biraz da. Kim avantajlı kim değil. Hava şartları etkiler mi vs.


İklim:

Fenerbahçe, Diyarbakır, G.Antep, Kayseri gibi kışın saha ve hava şartları ağır takımlarla daha Kasım başına kadar oynayıp tamamlıyor. Sadece Sivas ile Ocak sonu oynayacak.
G.Saray ise Kasım'da Diyarbakır, Şubat'ta Kayseri deplasmanına, Beşiktaş'ta Kasım'da Sivas, Şubat'ta G.Antep ve Kayseri'ye konuk olacak. Hava şartlarını bilemeyiz ama ihtimalin yüksek olduğu haftalar. Daha fazla ayağa top yapan bir takım olduğundan dolayı F.Bahçe biraz daha avantajlı görünüyor iklim konusunda.

Derbiler:

Fenerbahçe ilk yarıda G.Saray (10.h) ile içeride Beşiktaş(13.h) ile dışarıda oynarken ikinci yarı deplasmana çıkıyor. Son iki sezondan farklı olarak da Trabzon ile içeride oynayıp kapatıyor.

Galatasaray ise Beşiktaş ile içeride (5.h) F.Bahçe ile dışarıda (10.h) oynayıp sezonu G.Birliği deplasmanı ile kapatıyor.

Beşiktaş G.Saray ile dışarıda (5.h), Fenerbahçe ile içeride (13.h) oynayıp Bursa deplasmanı ile sezonu bitiriyor.

Derbilerde bir artı-eksi durumu yok görünüyor ancak son maçlara kalması halinde rakiplerin son haftaya girerkenki durumları ayırt edici olacak gibi. Gidişat her ne olursa olsun Beşiktaş'ın son maçının daha zorlu olacağını gösteriyor.

Avrupa maçları ile çakışma:

1. grup maçları öncesinde G.Saray-Beşiktaş maçı var. (3 büyük takımında hafta içi maçı var)

3. grup maçı öncesinde G.Saray-Trabzon ve hemen ardında Fenerbahçe-Galatasaray derbisi var. Bu dönem (17-25 Ekim) G.Saray için oldukça zorlu geçeceğe benziyor. (3 büyük takımında hafta içi maçı var)

4. grup maçları sonrasında Trabzon-Beşiktaş maçı yer alıyor. (3 büyük takımında hafta içi maçı var)

5. grup maçı öncesi Beşiktaş-F.Bahçe maçı var ama maçın ardında sadece Beşiktaş'ın Avrupa maçı var.

6. grup maçı öncesi Trabzon-F.Bahçe maçı var.

Buradaki duruma bakınca derbiler ve Avrupa maçları arasında Beşiktaş’ın daha fazla yıpranma ihtimali olduğunu görüyoruz. F.Bahçe ise bu konuda en avantajı görünüyor.




NOT: Daha detaylısı aşağıdaki postlarda var.


Son 10 hafta:

Fenerbahçe: 2 derbinin sıkıştığı son 10 haftada F.Bahçe G.Birliği, Ankaraspor ve Ankaragücü deplasmanları hariç İstanbul'da (İstanbul'daki maçın biri A.S.Yen'de). Deplasman yorgunluğu, dinlenme, kamp yapma açısından avantajlı bir fikstür.

Galatasaray: 5' içeride 5'i dışarıda maçları var. Trabzon(D), F.Bahçe ve Sivas(D) ile üst üste oynayacak.

Beşiktaş: 6 deplasman ve 4 iç saha maçı var. G.Saray gibi son 5 hafta Trabzon, F.Bahçe (D) ve Sivas ile oynuyor. Son maçı Bursa'da.

Genel değerlendirmede Fenerbahçe tüm yıl fükstüründe en avantajlı, Beşiktaş ise dezavantajlı görünüyor. Ancak takımların form durumalrı bu avantajı yada deazavantajı belirleyecek.

1 yorum:

erkan senturk 8 Eylül 2009 21:51  

Takım iyi olduktan sonra; ne iklim ne deplasman önemli değil, hepsi vız gelir....Ama takım Manisa maçındaki gibi oynarsa Saraçoğlu bile deplasman olur bize....

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP