15 Ekim 2009 Perşembe

DÜNYA KUPASI ÖNCESİ


Dünya kupası elemeleri 14 Kasım'da oynanacak Afrika grupları son maçları ve play-off maçları haricinde tamamlandı diyebiliriz. Ortaya çıkan tabloya bir özet yapalım. Bakalım bu dünya kupasında Türkiye yerine yine kimi destekleyeceğiz.
GÜNEY AMERİKA: Brezilya, Paraguay, Şili, Arjantin

KUZEY AMERİKA: ABD, Meksika, Honduras

AVRUPA: Danimarka, Slovakya, İsviçre, Almanya, İspanya, İngiltere, Sırbistan, İtalya, Hollanda

ASYA:Avustralya, Japonya, G.Kore, K.Kore

AFRİKA: Fildişi Sahilleri, Gana, (büyük ihtimalle Tunus, Kamerun ve Cezayir'de grupları birinci bitirip çıkacaklar. Maçlar 14 Kasım'da oynanacak)

EV SAHİBİ: Güney Afrika Cumhuriyeti

Bunların haricinde
Yeni Zellanda ile Bahreyn - 14 Kasım
Uruguay ile Kosta Rika- 14-18 Kasım
Portekiz, Yunanistan, Slovenya, Rusya,Bosna, Ukrayna, Fransa ve İrlanda Cumhuriyeti arasında yapılacak kura çekimi ve maçlar sonucunda (14-18 Kasım) 4 takım daha ilave olacak ve bu şekilde 32 takım tamamlanmış olacak.
Tüm dünya gruplarına baktığımızda sonuçları ve dünya kupasına katılma hakkı kazananları normal olarak görüyorum. Ciddi bir sürpriz şu ana kadar gerçekleşmedi. Uruguay'ın Kosta Rika'yı elemesi, kuralara göre de Fransa, Rusya ve Portekiz'in çıkmasını umut ediyorum. Bu şartlar gerçekleşirse tüm dünyadaki tek sürpriz Türkiye'nin grubunu 3. bitirmesi oluyor ki bu da gruplarda ne kadar büyük bir ayıp yaptığımızın adeta resmi gibi. 2. olup Play-Off'da Fransa'ya elenmek de var tabi bu iş içinde ama bu şekilde bile olsa görev yerine getirilmiş olacaktı. Şimdi Bosna'nın ardından el sallamaktan ve 2014 Brezilya'yı beklemekten başka yapacak bir işimiz yok.



0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP