15 Ekim 2009 Perşembe

MAÇ SAATLERİ


Seneye kupa G.Afrika Cumhuriyeti'nde olacak malum. Hazır Dünya Kupası moda iken beni ilk ilglendiren olaylardan biri hemen maç saatlerine bakmak olur. Türkiye ile G.Afrika Cum. arasında 1 saat fark var. Türkiye 1 saat daha ileri durumda bu da dünya kupasını rahat rahat izleyeceğimiz anlamına geliyor.
Yani ülke olarak yokuz kupada sıkıntılıyız ama en azından maçları izlemek için ekstra bir eziyet çekmeyeceğiz. Yani şöyle tarif edeyim aslında İstanbul ile Cape Town aşağı yukarı aynı boylam üzerinde yer alıyorlar. İşten çıkıp koşuşturmak, mesai saatleri içinde maç izlemek yada gecenin kör bir saatinde kalkıp uykulu gözlerle maç izlemek yok kısacası.

Bir sonraki kupa ise Brezilya'da o zaman ise gecenin ilerleyen saatlerinde maç izlemek durumunda kalacağımız kesin. Ayrıca ülkenin ciddi bir enlemsel alana yayılması da farklı saat dilimlerini karşımıza çıkartacak bu da bir başka sorun. Ancak güney kutbu olması sebebiyle o dönemdeki iklim nasıl olur onu kestiremiyoruz haliyle. Ancak Güney Kutbuna uzak olması sebebiyle iklim şartları ağır olmaz diye tahmin ediyorum.

Neyse Brezilya'ya daha var biz önümüzdeki kupayı bir halledelim ilk önce

0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP