6 Kasım 2009 Cuma

FENERBAHÇE:3 STEAUA BUCURESTİ:1

Maça gittiğim yazıları ne yazık ki sürekli 24 saat sonra yazmak durumunda kalıyorum. Gece 03:00 sularında eve gelip doğruca yatmak, sabah işe gitmek vs derken bir ertesi akşam ancak blog başına oturabiliyorum. Neyse galibiyet sonrası Bursa'ya dönüşler keyifli oluyor, yoksa yol bitmek bilmiyor. Neyse biz maçımıza dönelim.

Maçtan alınacak galibiyetin turun garantisi olma özelliği taşıması, 2-3 günlük soğuk hava yağmurdan sonra yazdan kalma havanın oluşu ve alınan ceza sonrası 1.5 aylık ara verilecek olması bile tribünleri doldurmaya yetmedi. Sanırım rakibin zayıflığı buna etken oldu. İlk maçtada görmüştük zaten bu maçta resmileştirdi. Bükreş takımı bizim ligde ilk 8'e dahi giremeyecek güçte bir takım. F.Bahçe'de zaten neredeyse G.Saray maçının %30 performansı ile oynayıp maçı rahatça aldı. Bilica yaptığı hareket sonrası aldığı ceza ile takımda nasıl bir gedik yarattığını hepbirlikte gördük. M.Topuz'un biraz aksaması haricinde herkes üzerine düşen asgari görevi yaptı. Santos yumuşak rakiplerde karşısında her zaman çilingir olabilecek bir oyuncu. Attığı gol gerçekten büyük ustalık, rahatlık ve teknik yetenek istiyor. Sol ayağının dışı ile yaptığı kesme vuruş sahalarda nadir görülecek cinsten bir golü getirdi.

Alex büyük ustalıklarını sergilemeye devam ediyor. Bu adamı izlemek gerçekten inanılmaz bir keyif. Taraftar adeta tapıyor bu adama. Stad hoparlörlerinde 'De SOUZA' duyulduğu anda herkes boğazı patlarcasına Alex diye bağırıyor. Hatta karşı karşıya kalıp da kaçırdığı net gol sonrasında bile tribünler inanılmaz destek verdi. Umarım Guiza bu tezahüratlardan birşeyler anlamıştır.

Guiza'nın kenardan görünmesi bile taraftarda inanılmaz bir antipati yaratmış durumda. Hemen homurtular başlıyor. Sanırım Guiza'nın son sezonu olacak takımda.
Çok fazla yorumlanacak bir maç olmadı. Rahat, tecrübenin rüştünü ispatladığı net bir oyun oynandı Saracoğlu'nda.

Şimdi sırada Twente deplasmanı var. Alınacak 1 puan dahi gruptan lider çıkmak anlamına gelecek ve CL'den gelecek takımları karşısına değil yanına almış olacak. Ancak bir galibiyet durumu garantileyeceği için 17. haftadaki Trabzon deplasmanı öncesinde takımın mental dinlenmesine yarayıp, sıra bekleyen oyuncuları sahaya sürme şansı verebilir.

MAÇIN ADAMI: Alex de Souza (şüphesi olan?)

MAÇIN ŞUTU: Alex'in attığı golun net vuruşu

MAÇIN HATASI: 0-0 giderken Gökhan'ın adamını kaçırması (az kaldı 1-0 geriye düşüyordu takım)

MAÇIN HAKEM HATASI: Çok temiz bir maç oldu. Hakeme hiç görev düşmedi.
MAÇIN POZİSYONU: Andre Santos'un nefis bilek hareketleri ve müthiş vuruşu ile kazandırdığı gol.

0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP