15 Kasım 2009 Pazar

VAY BENİM YÖNETİCİME

Bu sayfalara basketbol maçı taşımak hiç amacım dahilinde değildi. Hoş kalkıp da basket analizi yapacak değilim. Maçın atmosferi ve olaylar bu sefer ki yazı konusu.

Alınan karar gereği basket maçlarına deplasman taraftarı alınmıyor (böyle bir atmosferde de iyi ki alınmamış). Taraftarlar doğal olarak F.Bahçe oyuncularını baskı altına almak amaçlı tezahüratlara başladılar. Atmosferi yüksek bir maç ve kazanmak için daha hırslı bir G.Saray vardı sahada. İlk 3 periyot sürekli olarak G.Saray'ın minimum 5 sayı öndeliği ile geçerken son periyotta iyi savunma yapan F.Bahçe arayı kapatıp maçı eşitliğe getirdi. Ne olduysa bundan sonra oldu.

G.Saray yöneticisi Yiğit Şardan'ın açıklamasına göre 'Fenerbahçe Ülker bench arkasına oturan hanım, seyircimize el kol hareketi yaptı. Sonrasında ise istenmeyen olaylar yaşandı.' Demek ki tüm salon, maçı bu hale getrmek için bir bayanın el kol harketine bakıyor öyle mi Yiğit Bey. Adınız gibi yiğit bir açıklama değil.

Olaylar sahaya bir dolu yabancı maddenin atılması, bir polis ve muhtelif saha görevlilerinin başlarının yarılması ile son buldu derken saha giren iki taraftarın F.Bahçe benchine yönelip net olarak darp edemese de bu maksatla saldırması ile devam etti. Ardından F.Bahçeli oyuncular yine yabancı madde yağmuru altında hızla soyunma odasına kaçarken çıkış tünelinde de taraftar ve oyuncular arasında bazı itiş-kakışlar olurken Semih'in bir taraftara denk getiremediği yumruk sallaması ile son buldu.

Bu ilk midir? Hayır.
Son olacak mıdır? Hayır.


Şimdi en son yaşanan F.Bahçe-G.Saray derbisindeki olaylara bakacak olursak o maçta yaşananların belki 10 katı olay oldu sahada. Bir sonraki F.Bahçe-G.Saray basket maçında ise 20 kat olay olmaması için hiçbir sebep yoktur.
Ancak artık şu yöneticilerin (şu diyorum çünkü başka bir sıfat bulamıyorum) kendilerine bir çekin düzen verip, geriye bir bakıp hangi mevkileri gereksz işgal ettiğine bakmalılar ve lütfen terkedip gitmeliler.
Maç sonu Yiğit Şardan pişmiş bir şekilde diyor ki 'Geçen yılki Efes-Fener maçlarına göre neredeyse bir şey olmadı bile sahada, güvenlik hemen olayları yatıştırdı'. Bunu diyen bir taraftar değil bir yönetici ne yazık ki ve ne yazık ki o anlı şanlı G.Saray yönetim koltuğunu dolduruyor. Bunu diyen adam 3 hafta önce F.Bahçe-G.Saray futbol maçından sonra neler düşündü acaba.

Bu işin sonu bir önceki maçı örnek göstererek çözülmez. Bir önceki maçta 2 tane az bozuk para atılması seni temize çıkarmaz. Bunu artık o kalın kafalara sokmak lazım.

Bu işi yapan, o sahaya madde atan, sahaya inen, rakip oyuncuya darp etmeye çalışan o geviş getirengillerden olan yaratıkları bir takım taraftarı kisvesine büründürüp bizimki sizinkinden daha az vahşidir. Siz hakem kafası yararsınız, biz ise naçizane bir polis. Ama olur mu canım siz 2 ton su atarken biz yarım tonda kalıyoruz. Daha çok ekolojik dengeyi düşünüyoruz.
Bu mudur bu işin sidik yarıştırması?

Bu yönetici zihniyeti bu oldukça bu işin çözülme şansı yoktur.

Her maç kaçan bir fırsattır.
Her kaçan fırsat rakibe verilen kozdur. Rakip yöneticileri konuşturmak için verilen cevaptır.
Her kaçan fırsat rakip taraftarı kendi sahasında yapacakları için bilenmeye plan yapmaya itendir.
Her kaçan fırsat olayları çığ şeklinde büyütendir.
Sonunda kaybeden ise takımını seven, onun için üzülen, sevinen, takımının başarısı için maddi manevi her türlü yükümlülüğün altına giren gerçek G.Saray ve F.Bahçe taraftarıdır.

Ve biri buna dur desin artık!

2 yorum:

ultraFA 16 Kasım 2009 08:10  

analizin tam güzel olacakti..
ancak üzerindeki formanın rengi bunu engelledi..
ne zaman biliyormusun..?
önce kendi kapimizin önünü süpürdüğümüz zaman..
o zaman belki..

Arkhe 16 Kasım 2009 14:10  

Fenerbahçe 8 kişiyi emniyete teslim ederek ve 2 maç cezaya ses çıkarmayarak kapısının önünü temizlemek için çaba göstermiştir.

Galatasaray'ın göstereceği çabayı hep beraber bekleyeceğiz.

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP