21 Kasım 2009 Cumartesi

BEŞİKTAŞ:3 FENERBAHÇE:0

Mağlubiyetler üzücüdür tabi ki hele derbilerde alınanlar ancak bu mağlubiyet karşında pek üzüldüğümü söyleyemem. Çünkü Fenerbahçe skor tabelasına bakmaksızın Beşiktaş'a göre oldukça iyi performanslı bir ilk yarı oynadı. Maçı koparabileceği an ve pozisyonları yakaladı aslında. 8. dakikada Serdar Özkan'ın direk dibinden auta giden topu haricinde ilk yarının genelinde %100 net olmasada Gökhan, Carlos, Alex ve Santos'la şut ve pozisyonlar buldu. İlk yarının sonunda Alex'in serbest vuruşu direkten döndü ve 19. dakikada Gökhan'ın net bir penaltısı verilmedi. Beşiktaş ise kalan 37 dakikada herhangi bir etkinlik gösteremedi. İlk 15-20 dakika iç saha olması sebebiyle diri ve mücadeleci gözüktüler sadece.

M.Topuz, Cristian, Emre, Gökhan oldukça uyumlu ve etkiliydiler. Alex ortada yokmuş gibi gözükse de önemli yerlere koşular yapıp özellikle Mehmet Topuz'a çok alan boşalttı. Kazım önceki maçlara göre etkisiz kaldı. Fink ve Ernst Emre-Alex bağını koparmak üst düzeyde çaba gösterdiler ve çoğunlukla başarılı oldular. Sivok ve Ferrari ikilisi F.Bahçe'yi içeri pek sokmadılar ve dışarıdan şuta zorladılar. F.Bahçe ise buna rağmen gol olmayan düzgün şutlar çıkarttı aslında. ilk yarı boyunca.
İkinci yarıda ise Emre'nin sakatlandığı bir anda ne yazık ki yapılan ortaya koşan Fink'in 5 metre önünde olmasına rağmen koşamaması ve Fink'in güzel bir vuruşla golü yapması hemen ardından Bobo'nun golü maçı bitirdi. Maçın kalan kısmı ise doğal olarak Beşiktaş'ın üstünlüğü ile geçti.
Bu andan sonra da F.Bahçe maç konsantrasyonunu burada bıraktı. Böyle bir noktadan sonra maçı çevirmek Barcelona için dahi imkansız hale gelir ki Kazım'ın gereksiz atılmasıyla son çivi de çakılmış oldu. Futbol şansı da ciddi şekilde Beşiktaş'ın yanındaydı.
Beşiktaş yüksek konsantrasyonla hazırlanmış maça, çok iyi mücadele ettiler, galibiyet için tebriği de hak ettiler.

Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim. Ne Fenerbahçe bu maçı kaybettiği için çok üzülsün, ne de Beşiktaş kazandığı için çok sevinsin. Alex'in vuruşu direk yerine ağlara çarpsa yada Gökhan'ın penaltısı verilmiş olsaydı şu anda çok başka şeyler konuşuluyor olacaktı. 19. dakikada kendi sahanda 1-0 geri düşmek neler getirebilirdi kimbilir. Dolayısı ile bunu gözeterek analizi ve eleştiriyi yapmak gerekir. Fenerbahçe benim görüşümle kötü oynamamış 3 dakika içinde haketmediği bir mağlubiyet almıştır. Ancak eksik yerlerini kapatmaya ve bunları giderme yoluna gitmeye mani olmamalıdır. Beşiktaş ise bu galibiyete rağmen şapkasını önüne koyup daha etkin olmanın yolların aramalıdır. Beşiktaş takım savunmasını iyi yapan ancak gol 3-0'a rağmen gol yollarında etkisiz bir görüntü çizdi. Üst üste gelen 2 golden sonra yapılan pozisyon analizleri yanıltıcı olur. Zaten bu sezonki BJK analizi de bunu gösteriyor. Ben bu şekilde Beşiktaş'ın çok uzun soluklu bir şekilde bu ligi götürebileceğini düşünmüyorum. Ancak yine de ilk 3'ten düşmez.
Fenerbahçe ise Van Hooijdonk'tan sonra golcü sorunu büyüyerek devam ediyor. Devre arası bir golcü takviyesi şart görünüyor. Yoksa Avrupa'da tur ilerleme ve ligde şampiyonluk şansını zora sokacaktır.
G.Saray'ın Manisa'yı yeneceğini düşünürsek puan farkı arada pek kalmadı Beşiktaş ile ve lige yeni bir renk geldi.

Ancak F.Bahçe 13 maç sonunda zor dönemeci bitirdi. Sezon başı görüşümde ligin ilk yarısını 2-3 puan bile geride bitirse ligi kopartacağını düşünüyordum ki şu anda aksilikolmazsa daha iyisi olacak gibi duruyor. Özellikle 2. yarıda çok ciddi bir fikstür avantajı var. Manisa, Sivas, G.Saray ve 2 Ankara deplasmanı var sadece kalanı İstanbul'da. Maçlarına ciddi eğilirlerse eğer şu anda %60 ligin favorisi olurlar.

Maçın ilginç bir anı ise Beşiktaş'ın golüne sevinen bir taraftarın ayağının kırılmasıydı. Sanırım sandalyelerin üzerinden uçup kırdı ayağını.
Tüm bunların yanında ise F.Bahçe-G.Saray derbilerini tekzip edercesine sanırım son 10 yılda (belki daha uzun) en temiz, gerilimi en az, maç sonu olayı sıfır ve hatta oyuncuların kolkola çıktığı bir maç olmadı. Bu manzaraları bir gün F.Bahçe-G.Saray maçlarında da görmek en büyük dileğimiz.

MAÇIN ADAMI: İbrahim ÜZÜLMEZ

MAÇIN HAKEM HATASI: 19. dakikada Gökhan'ın düşürülmesine penaltı vermeliydi. 3. goldeki ofsaytı konuşmak 2-0'dan sonra pek anlamlı değil.

MAÇIN HATASI: Bir Kazım klasiği. En önemli anlarda takımını manasız bir şekilde eksik bıraktı

MAÇIN ŞUTU: Alex'in direkten dönen vuruşu.

MAÇIN POZİSYONU: Emre'nin sakatlığı yüzünden çaresiz bir şekilde golü atmak hareketlenen Fink'e bakması.

0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP