1 Şubat 2010 Pazartesi

SİVASSPOR:1 FENERBAHÇE:5

Öncelikle ligin ilk yarısındaki G.Saray maçından sonraki en net, temiz ve göze hoş gelen futbolu oynadı F.Bahçe. Hangi F.Bahçe, sezon başında transferlerden sonra kurduğu ilk 11'den 7 tane oyuncusunun olmadığı F.Bahçe. 4 as adam cezalı, Guiza sakat, Carlos ve Kazım takımda yok. Volkan, Gökhan Gönül, Bilica ve Alex sadece sezon başındaki takımın 11'den kalanlar. Ve ortaya konan futbol bu 7 adamlıdan çok daha tatminkar (Bu 7 oyuncudan sadece Emre Türk, Kazım'ı Türkten saymıyorum). Dolayısı ile A.Wenger'in "1 Brezilyalı hiç Brezilyalı 3 Brezilyalı çok Brezilyalı" sözü gerçek sanırım.

Neydi F.Bahçe'nin diğer maçlara göre artıları.
1. Skora ve dakikaya bakmadan 90 dakika maçın içinde kaldılar ve en ufak bir konsantrasyon bozukluğu yaşanmadı.

2. Sürekli yardımlaştılar, her topa ilk müdahale için bastılar (ilk gol bunun eseridir)

3. Sakin ve sabırla top yaptılar, herşeyden önemlisi oldukça düşük top kaybı ile oynadılar. Selçuk oyunun genelinde iyi görünsede gereksiz top kayıplarında birinciliği kimseye bırakmadı.

4. Sezon başında kanat bindirmelerinden güzel pasajlar sunan takım sonra ani bir duraklamaya girdi ancak bu maçta Uğur-Vederson, Gökhan-Mehmet ikilileri ile başarılı kanat akınları gerçekleşti. Özellikle Uğur Sevilla maçlarını bize hatırlattı.

5. Dinamik bir orta sahanın ve kanatların neler yapabileceğini, Alex'in böyle bir yapı içinde nasıl gol bölgelerinde daha verimli kullanılabileceğini ve hücumda oynayan oyuncuların kapasite artışını görmüş olduk.

Orta sahanın ve forvetlerin sürekli ileride basmaları Sivas'ın kaleye yaklaşmasına mani oldu. Gol hariç tek pozisyonları var o da ceza sahası dışında.


Bu maç ilerisi için ne derece ölçü olur onu bilemeyiz tabi ki hele ki haftaya ve Bursa kupa maçında tüm cezalı oyuncuların takıma döndüğünü düşündüğümüzde. Ancak isteyerek, hırsla ama aklını kullanarak, sürekli yardımlaşarak oynanan bir oyunda nelerin olabildiğini gördük. Ancak Uğur, Vederson, Selçuk, Deniz gibi oyuncuların performanslarının geçmiş yıllarda hiç süreklilik arz etmediğini de gerçek olarak önümüze koyalım.

Burada bir paragrafta Daum'a açalım. Sanırım Türkiye'e en çok eleştiril alan teknik adamdır. Ancak yedekleri dahi üst performans yaptıracak ve kondüsyon gösterecek kadar takımın içine katmış durumda. Bu da alkışı hakeden bir performans. Hakem Kuddusi Müftüoğlu ise başarılı bir performans gösterdi. Tartışımaya açık bir pozisyon dahi bırakmadı. Tebrikler.

MAÇIN ADAMI: Uğur Boral

MAÇIN ŞUTU: Mehmet Yıldız'ın 8 ay sonra kaleye ilk çektği şutun gol olması

MAÇIN HAKEM HATASI: Bravo Kuddusi Müftüoğlu.

MAÇIN HATASI: F.Bahçe'nin ikinci golünde adeta uyuyp kalan Sivas'ın savunma göbeği

MAÇIN POZİSYONU: Mehmet Topuz'un direkten dönen topu. Ancak güzel olan topun Mehmet'e gelene kadarki katettiği yol ve bu yolun kalitesi.

1 yorum:

B. 1 Şubat 2010 14:21  

Her zaman ki gibi maçın saçmalayanı oscarını da Daum'a veriyorum :)
Uğur Boral'ı maç sonunda hiçe saydığı için.

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP