8 Ekim 2009 Perşembe

ADA, ARDA, WENGER


Arda'nın Polat tarafından bir kariyer planlamasına tabi tutulacağını biliyoruz. Yani koskoca G.Saray Başkanı yalan söyleyecek değil ya! Arsenal eğer bu plan içindeyse Polat'a kocaman bir bravo demek lazım. Olayın detayına hemen girmeden Arsenal'in doğru bir seçim olacağını söyleyebiliriz Arda için.

Ancak Wenger'in bir özelliğini göz önüne almak lazım ki bu özellik bence Arda'nın Arsenal'e transferine ciddi bir engel teşkil eder. O da Wenger'in büyük maliyetli transferlere karşı olduğudur. Bu şartlar altında Arda için öyle sanılan 20-30 mlyon eurların verileceğini hiç sanmıyorum.

İşin diğer tarafına bakarsak Arsene Wenger'in genç oyuncu işleme merkezi olduğunu düşünürsek Arda orada yeteneklerini 2'ye 3'e katlama imkanı bulabilir rahatlıkla. Wenger'in ağır oyun taktik disiplini altında tüm hünerlerini gösterme imkanı bulamaz. Yani şu anda G.Saray'da ki rahat oynama ve özgür çocuk olma fırsatını bulamaz. Ancak iyi bir takım oyuncusu ve bu takımın yıldızı olma şansını bulabilir.

Ayrıca Arda'nın Wenger'in tüm tedrisatından , yoğun gelişim programından çıkması da tamamen Arda'ya bağlıdır. Yani öncelikli olarak vücut ve fizik yapısını o takımın atletik yapısı içine yedirmesi gerekir. Bu Arda'nın en çok zorlanacağı nokta olacaktır.

Ancak 1-2 yıl zorlanıp dayanabilir ve pes etmezse Arda Van Persie ve Fabregas'tan sonra Arsenal'in 3. yıldızı olabilir. Ve Arda ülkede Avrupa yıldızı olmaya aday tek isimdir.

Daha önceki yazıda da yazdığım gibi seçim tamamen Arda'nın. Arda'yı izlemeye devam.

1 yorum:

erkan senturk 9 Ekim 2009 22:39  

Arda çok yetenekli bir futbolcu fakat türkiye gibi 2.sınıf futbol ülkesinden hiçbir futboluya 30-40 milyon euro vermezler. Arda eğer gidecekse bu sene gitmelidir, aksi halde yaş sebebi ile cazibesini yitirecektir.

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP