4 Ekim 2009 Pazar

FENERBAHÇE:3 GENÇLERBİRLİĞİ:0

Rekor kırıldı, fenomen bitti, herkes rahatladı. Alex rüştünü son bir kez daha ispat etti. Fenerbahçe sabırlı set oyununu her hafta daha fazla yerleştiriyor. Savunmanın önemini her maç daha iyi görüyorlar. Zaten elinde Alex'in varsa maça çıkarken gol atmak yasak da desen, maç öncesinde kazara da olsa gol atar bu takım. Daum'da bunu bildiği için dikkatli savunma, sabırlı hücum yönünü yerleştiriyor. Türkiye Lig'i için %100 geçerli bir sistem. Fenerbahçe bu şekilde devam ettiği sürece ve anormal bir durum olmadıkça şampiyonluğun bir numaralı favorisi olacaktır. Ancak bu oyun Avrupa'da ne kadar yeterli onu henüz bilmiyoruz. Grup maçları da bunu test etmeye yetmez kanımca.

Ligin en dirençlı takımı G.Birliği bile sadece bir kez ceza sahasından kaleye şut çekme şansına sahip oldu. Volkan'ın kurtardığı 4 top da ceza sahası dışından vurulan toplar. Bu da Fenerbahçe'nin rakiplerini orta saha ve savunmanın ortak çalışması sonucunda erittiğinin ve içeri girmesine izin vermediğinin işareti. F.Bahçe Barcelona'nın aynı kulvarında ama birkaç gömlek eksiğini oynuyor. Önce rakibi uyut ve paralize et, sonra öldürücü adamlarınla darbeyi vur.
Emre'nin takıma dahil olması ve M.Topuz'un bulunması orta sahanın direncini artırdı. Ayrıca Cristian-Emre ve M.Topuz aynı zamanda topu bilen ve kullanan adamlar. Bu orta saha için çok önemli bir özellik. Basketbolda bir deyim vardır: Her takım oyun kurucusu kadar oynar diye. Futbolda da sanırım her takım orta sahası kadar oynar diyebiliriz.

Bunları söylerken Cristian'a bir paragraf açmak lazım. Emre ve Topuz'un oluşu sayesinde Cristian'ı ilk kez bu kadar hücuma katkı yaparken gördük. Cristian nerede duracağını bilen, ilk müdahale zamanlaması mükemmel olan çelimsiz yapısına göre zamanlaması sayesinde ayakta kalan bir oyuncu. Emre ile adeta değişimli olarak ileri çıktılar. Fenerbahçe'nin orta sahaya ne kadar faydalı bir transfer yaptığı ispatlandı. Appiah-Aurelio'dan sonra F.Bahçe bu alanda ikilisini yakalamış oldu. Yakalayan yine Daum!

Bilica takımın blok halinde oynadığı maçlarda önemini ortaya koyuyor. Hogh'den sonra bu tarz geriden destek veren olmamıştı henüz. Türkiye'de bu konuda yek bu da F.Bahçe için çok önemli bir artı. Vederson ile uyumu da her hafta yükseliyor. Vederson'da takımdaki yerini her maçta daha fazla sabitliyor. F.Terim'in dikkatine.


Hafta içi M.Demirkol'da yazdı, F.Bahçe sürekli olarak rakibin bir fazlasını oynuyor daha doğrusu oynayabiliyor. G.Birliği maçı bir test idiyse test geçildi.

Ligler başlamadan Daum için yazdıklarımızı Daum adeta bir senaryo gibi oynuyor. Takımın hedefleri ve ülkenin gerekleri ne ise onu yerine getiriyor. Mükemmel bir taktisyen olduğunu itiraf etmeliyiz. Sürekli iyi futbol oynamayacaktır F.Bahçe ama sürekli sonuç alacaktır. Bu da taraftalar açısından kimi zaman homurtuyla karşılanacak. Ama buna da alışılacak zira Daum bildiklerinden ve inandıklarından asla vazgeçmez, bedeli yıldız oyuncuyu silmek olsa dahi. Oyuncu değişikliklerinde biraz geç kalıyor ama oyuncuları demoralize etmek istemediğini düşünüyorum ama yanlış yapıyor. Hem takımın düşüşünü hızlandırıyor hem de yedeklerin daha fazla süre almasına mani oluyor.

MAÇIN ADAMI: Cristian Baroni G.Birliği akınlarını kesen, yönünü değiştiren. Emrw'nin daha fazla ileri çıkmasını sağlayan bir oyun oynadığı için

MAÇIN POZİSYONU: Alex'in daha topta golü bulması

MAÇIN HATASI: 2. golde G.Birliği savunmasının hali. Geçn hafta Antalya'nın yediğine mantıkta bir gol

MAÇIN ŞUTU: Emre'nin direğe nişanladığı top.

MAÇIN HAKEM HATASI: Kuddusi Müftüoğlu'nun önce Lugano'ya sonra da Tozo'ya çıkaramadığı direkt kırmızılar ve İlhan'a ikinci sarıdan kırmızıyı çıkartamaması.

1 yorum:

tunakosova 5 Ekim 2009 14:15  

christian-emre-topuz dedigin gibi harika bir uclu goruntusu verdiler, Alex inanilmaz rahatladi ve yildizi belki de bu sebepten biraz daha parladi.
Ancak Dos Santos acilen ortama ayak uydurmali, acikcasi ortasahanin duzenini bozuyor..
sol tarafin cakma Turk'u vederson iyi hos ama lutfen su adama onunde insan, duvar, esya vs. varken topa vurdugunda topun ileri gidemeyecegini ve onundekine carpip geri gelecegini anlatsin birileri..

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP