28 Eylül 2009 Pazartesi

KOLTUK YERİNDE GÜZELDİR


Stadyumda maç seyreden taraftar işler iyi gitmeyince sinirlerine hakim olamayıp ellerine ne geçse sahaya fırlatır. Onları bu şartlarda bilinçli bir taraftar olarak uyarmanız birşey getirmeyeceği gibi sizi de olayın içine çekiverirler ve darbenin nereden nasıl geldiğini anlamazsınız bile. Bu sebeple kimseye stadda bu insanlık dışı varlıkları durdurmaya çalışmanızı tavsiye etmem.

Sahaya muhtelif şeyler atıldığını çok gördüm ve gördük. Geleneksel olanları yazamayacağım yani bozuk para, çakmak, taş gibi olanları. Cep telefonları, ayakkabılar, davul tokmakları, idrar dolu pet şişeler enteresan olanlar. Bir de koltuklar varki inanılmaz. Onları oradan sökmek mesele. Sökemedikleri için tekmelerle kırıyorlar ve sahaya fırlatıyorlar. Yani bazıları sahaya bile gitmeden kendi taraftarlarının kafasında patlıyor. Çok yaşadığım bir şey olduğu için netim bu konuda. Nasıl ruh halidir ki sonucunu düşünmeden yapılır. Sokakta birini kafasına durup duruken bir şey vursanız soluğu önce karakolda ardından da mahkemede alırsınız. Ama yeşil sahalarda yapınca normal ve hakedilmiş bir durum gibi oluyor.

Bu koltukların sökülmesi daha ziyade deplasman taraftarlarınca yapılır. Buradan bunu yapan ve yapacak olanlara bir hatırlatma yapmak lazım. Kırılan bu koltukların, klozet, lavabo ve aynaların bedelleri, hasar tespitinden sonra kendi takımınız tarafından karşılanıyor. Dolayısı ile en azından işin bu tarafını düşünürlerse belki kendilerini tutabilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP