1 Ekim 2009 Perşembe

SHERRIF:0 FENERBAHÇE:1



1-0 serisi devam ediyor. Daum kazanmaya devam ediyor. Takım inatla üretkenlikten uzak durmaya devam ediyor. Ancak bu maç için yazılabilecek ve Fenerbahçe'nin bu maçtaki performansı sonucu söylenebilecek en güzel şey Twente-Steaua maçının 0-0 bitmesidir sanırım.

Sherrif'i şöyle tarif edelim. Üzerlerindeki sarı-siyah formalar sanki büyüyünce de giysinler kabilinden 3-4 yıl önce en az 2 beden büyük alınmışcasına bol gelen bir garip Moldova takımı. Sürekli bol gelen formalarını düzeltip çekiştirip durdurlar maç boyu. Maç boyu ofsayttan bile çıkamayacak kadar oyun aklına sahip olmayan ortada koşuşturan sarışınlar ve iki adet siyahi oyuncu topluluğu. Ve bizim sarı-beyazlılar ise maçın neredeyse tamamında sabır taşını çatlatacak kadar sabırlı ama bu sabrın karşılığını veremeyecek kadar dağınık.

Maç bazı küçük kesitler haricinde Fenerbahçe'nin kontrolündeydi aslında. İlk Twente maçının etkisini ancak bir galibiyet düzeltirdi belki de o sebeple çok aşırı temkinliydiler. Ancak yine de rakip kaleye daha etkili gidebilirlerdi ama 1-2 poziyon hariç başaramadılar. Lugano'nun sanırım bu kadar geriden top şişirdiği bir maç daha olmadı. Bu geriden oyun kuramama çok aşırı top kaybına ve otomatikman Emre-Cristian ikilisinin geri yaslanmasına sebep oldu. Bu da Semih-Alex forvet hattı ile aranın kopmasına sebep oldu. Semih top almak için çok geri geldi ve çok fazla kanatlara deplase oldu. Hoş gol de böyle bir akında geldi. Uğur verilen şansı tepti ve böyle yumuşak bir takım karşısında bile ayağında top tutamadı. Uğur'un kendi performansını düşünüp neden yedek kalıyorum diye düşünmesi gerekli. Deivid'de aynı şekilde.

Yine Alex Fenerbahçe'nin aklı, Emre takımın dinamosu olmaya devam ediyor. Allah bu iki oyuncuya sakatlık vermesin.

Sonuçta F.Bahçe Twente'nin 1 puan arkasına yerleşti. Sırada Bükreş deplasmanı var. Oradan mağlup dönmezlerse grup şekillenmiş olur. Zira Bükreş ve Sherrif ile içeride oynanacak. Ancak bu oyun üst turlarda ne getirir bilemem. Şu anda ardına sığınılacak tek gerekçe var Daum açısından. Takım rakibe göre oynuyor bu sebeple rakipler güçlendikçe daha kaliteli futbol oynanacaktır. Biz de buna inanmak istiyoruz.
MAÇIN ADAMI: Alex de Souza
MAÇIN POZİSYONU:Son bölümde Sherrif'in karşı karşıya kalıp da kaçırdığı pozisyon
MAÇIN HATASI: Lugano ve Önder'in sürekli top kayıpları
MAÇIN ŞUTU: Emre'nin Alex'İn kornerden gelen topa vuruşu
MAÇIN HAKEM HATASI: Erokhin'in Semih'e arkadan tendona yapılan harekete kırmızı kart göstermeyişi

1 yorum:

erkan senturk 1 Ekim 2009 23:56  

böyle futbol, böyle maç olmaz. ne olduğu belirsiz bir takımla oynuyorsun, doğru düzgün pozisyonun yok, böyle bir futbol için güzel kızımı bırakıp izbe bir kahvede heba ettiğim iki saate acıyorum....

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP