23 Eylül 2009 Çarşamba

LİG BİTTİ


Şimdi yeni bir fenomenimiz oldu. F.Bahçe ve G.Saray ligi bitirdi mi? Bahisler, anketler sayısız gidiyor. Evet 6 maçta 18 puan yapıp arkalarından gelen en ciddi şampiyonluk adayına 12 puan fark atmak azımsanacak bir olay değil. (Burada üzülerek Trabzon, Eskişehir ve Bursa'nın ligi devam ettirip pota içinde durabileceklerine güvenmiyorum).

Her yorumcu, her gazete bunların analizlerini yapıp sayfa sayfa yazılar yazıyor. Geçtiğimiz yıl BJK'nin şampiyonluğu nasıl bir durumsa bu yıl F.Bahçe ile G.Saray'ın durumlarını aynı görüyorum. Yani her ikisi de sanal. F.Bahçe'li taraftar ve yazar mutlu değil. G.Saray'lı yazarlar sürekli Rijkaard'a yol göstermekle ve testi kırılmadan tokat atmakla meşguller. Takımların eksik olduğu yönler yok değil tabi ki ama hiç kimse mevcut durumdan keyif almaya bakmıyor.

Ancak şu da göz ardı edilmemeli ki bu iki takımın kadrosu da diğerleri ile kıyaslanacak boyutta değiller. Evet bu kadar kolay kazanarak gitmemeliler. Birileri çekiştirmeli bu iki takımı. Hele F.Bahçe bu kadar kapasitesinin altında oynayarak kazanıyorsa ligde bir yerlerde ciddi sorun var demektir. Herkes takımlar biryerlerde şamar yesede günlerini görseler, bizde çıkıp bakın demişik ama dinleyen olmadı yazılarını yazmaya başlamışlardır bile.

Rijkaard ve Daum mevcut durumu analiz edecek, takımlarının eksiklerini görecek ve bunlara eğilebilecek yetenek, bilgi ve görgüde insanlar. Rijkaard neden görmüyor, Daum ne biçim konuşuyor gibi açıklamalar benim için komiklikten öte değiller.

Her ne kadar ellerindeki kadro ülke standartlarının çok üzerinde olsa da mevcut oyun yapılarını oluşturmak için hala yetersiz kadroları var. Rijkaard'ın Mehmet Topal ve Mustafa Sarp'ı bayılarak oynattığını yada Daum'un Carlos ile Guiza'yı bağımlılıktan dolayı oynattığını düşünmüyorum. Eldeki en yetenekli Türk oyuncular bu takımlarda, alınabilecek en iyi yabancılar da F.Bahçe ile G.Saray'da. Ancak bu kadrolar ne kadar dengeli, yabancılar ne verimde oynatılıyor. Kontejan sorununa bulaşmayan Türkler nasıl performans gösteriyor? Bunlar öncelikle yönetimlerin sonrasında Federasyonun sorunu.

Bu takımlar ligde elbet puan kaybedecekler ve yenilecekler. Ama önemli olan %100 performans göstermezken de galip gelebilmek. Büyük takım olmak da böyle bir şey sonuçta. Yönetim ve teknik direktörlerin eksikleri kapamak için gece gündüz kafa patlattıklarına eminim. Ama bazı şeyleri aşmak hemen olmuyor ne yazık ki. Geçen yılki enkazların üzerine 4-5 oyuncu takviyesi ile takımlar bu hale geldiyse öncelikle bu iki hocaya teşekkür etmek lazım ve zaman tanımak gerekli. Bu Fener'den bir şey olmaz, G.Saray'ın takılması yakındır gibi Nostradamusluk yapmaya gerek yok.

Lig bitmiş değil, daha çok sular akar köprünün altından ancak bu iki takım ligi sürükler. Ancak biraz da güzellikleri görmeye çalışalım. Özellikle taraftarlar olarak. Mesajı doğru iletmek lazım, aşırısıyla değil.

0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP