15 Eylül 2009 Salı

BEŞİKTAŞ:0 MAN.UNITED:1


İlk söylenecek şey Beşiktaş'ın mücadelesi olacak sanırım. Aslında hafta sonu oynanan Bursaspor-Fenerbahçe maçının bir benzeri oynandı. Maç boyunca Beşiktaş kaleci Foster'ı rahatsız edecek tek pozisyon bile yaratamadı. Manu Beşiktaş'ı kalenin olabildiğince uzağında tuttu. Beşiktaş göbekten delemediği Manu'yu kanatlardan vurmaya çalıştıysa da dip çizgiye inmesine de kademeli savunmayla izin vermediler. BJK'nin ise tüm maç boyunca tek yaptığı ceza sahasına uzak noktalardan yaptığı şişirme toplarla gol aramak oldu. Daha doğrusu buna zorlandı. Beşiktaş'ta ciddi şekilde bir orta saha organizasyon ve oyun zekası sorunu var. Bunun mevcut kadro ile çözülmesi biraz zor görünüyor. Tabata ve Yusuf Arda-Kewell yada Emre-Alex ikililerinin yapacağı işleri yapamazlar. Fink-Ernst ikilisi ise bu dehaya gösteremez. Bu şartlarda ileride kimi oynatırsa oynatsın Denizli geriden gelecek desteği olmaksızın ne Nobre'yi ne de Bobo'yu kullanabilir. Kaldı ki elde Guzia yada Nonda-Baros gibi bir nokta golcüsü de yok.

Beşiktaş'ın şu ana kadar ki gol kısırlığının sebebi de burada yatıyor.

Beşiktaş'ı gerçekten ligde ve Avrupa'da zor günler bekliyor. Bu gidiş geçen yılki F.Bahçe yada G.Saray etkisi yapıp çok erken havlu attırır.

Manu ise Ronaldo'yla beraber havasını da kaybetmiş. Nani yada Rooney bu havayı geri getirebilecek gibi durmuyor.

Gruptaki diğer maçta Wofsburg'un CSKA'yı 3-1 yenmesi de BJK için dezavantaj oldu. Şimdi gidilecek CSKA deplasmanından alınacak bir beraberlik BJK'nin lige tutunmasını sağlar olası bir mağlubiyet ise CL'de bir son demek olur. Bu kadar erken biter mi? kendi sahanda aldığın bir mağlubiyet ve en nemli rakibe karşı alınacak bir mağlubiyet bence tüm umutları tüketir.

Denizli 7 puan alan gruptan çıkar dedi. Ama bu grupta ciddi çarpışmaların olması anlamına gelir ki ben o kadar iyimser olamayacağım. 7 puana varmak için deplasmandan minimum 1 puan çıkarmak lazım artık. Bu sebeple CSKA deplasmanının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP