15 Eylül 2009 Salı

ELVEDA ANKARASPOR


Eğer Tahkim'e başvurulmaz yada başvurulsa da reddedilirse dosya Ankaraspor 2. Lig'e düşmüş olacak. Hacettepe'den sonra Ankara bir takımını daha kaybedecek. Ankaragücü yada Ankaralıların bunu bir sorun olarak gördüklerini ve acı çektiklerini düşünmüyorum açıkçası. Zaten öngördükleri bir şeydi. Bir nevi gayrıresmi birleşme gerçekleşti ve Gökçek ailesi Ankaragücü'ne sızmış ve şehir üzerinde siyasi nüfuzlarını artırmış oldular. Ankara için zaten 3 takım dahi fazlaydı şimdi istedikleri dengeyi de yakalamış oldular. Ankara'nın düşürülmesi haklı yada haksız o konuya girmeyeceğim. Ama olayı şu örnekle kuvvetlendireceğim.

Yıl 2007. Fenerbahçe'nin 100. yılı kutlanıyor. Transfer sezonunun bitmesine 1 gün kalmış. Birden Sivas'tan Balili, M.Yıldız, Hayrettin, Musa Kuş herhangi bir bedel olmadan Fenerbahçe'ye geçiyor. Yada İlhan Cavcav G.Birliği'nden 4-5 oyuncuyu G.Saray'a veriyor. Ortalık nasıl karışırdı bir düşünün. Takımlar ne pankartlar açar gazeteler neler yazardı. Tabi konu zararsız Ankara takımları olunca konu manşetlere taşınmadı. Bu durumda rekabetten söz edilebilir mi? Bırakın Ankaraspor maçlarının şaibeli oluşunu, F.Bahçe Özer'e 4.5 milyon euro vermekle enayi olmuş olmuyor mu? Bak A.Gücü bedava aldı hepsini. Bu bile tek başına haksız rekabettir.

Bu sebeple alınmış olan kararda Federasyonu destekliyorum. Bu tip ucuz kahramanlıklar ortamda vücut bulmamalı.

Başta dediğim gibi Ankara ve Gökçek ailesi için bunun hiçbir önemi yok zaten taraftarı olmayan olmayan gariban bir takımdı Ankaraspor ve gözden çıkarılmıştı. Göstermelik Tahkim'e başvurmalar göreceğiz artık. İsmine üzülüyorum Ankaraspor'un sadece o kadar. Yakında Ankaragücü'nün başındaki MKE yerine Belediye ismi de gelirse şaşırmam.

0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP