2 Eylül 2009 Çarşamba

CEZA ADİL Mİ?



Hafta sonu oynanan Anderlecht-Standart Liege maçında Liegeli oyuncu Axel Witsel’in Anderlecht’in Polonyalı oyuncusu Marcin Wasilewski’ye yaptığı ağır faul sonucu Wasilewski’nin ayak bileğinden kırıldı ve futbol kariyerinin sona ermesi söz konusu. Az önce Belçika futbol federasyonu 23 Kasım'a kadar futbol oynamama cezası verdi. Yani toplam 10 lig maçı ve 1 kupa maçında yer alamayacak. Bu hareket karşısında ölüm tehditleri aldığı söyleniyor. Bundan sonra neler olabilir bilemiyoruz.

Ancak bu ve buna benzer pozisyonlara futbolda rastlıyoruz, Okan Buruk, Metin Diyadin hemen akla ilk gelenler. İlk grup pozisyonlar ki kasıt olmadan pozisyon gereği ayak kırılmaları görülebiliyor. Bunlar tamamen şansızlık. İkinci grup pozisyonlar ise kasıtın olmadığı ancak futbolda yapılmaması gereken hareketler. Yani aslında olmayabilecek sakatlıklar. Üçüncü grup ise tamamen kasıt unsuru içeren hareketler. Yukarıdaki pozisyon ise bence ikinci gruba giriyor çünkü televizyondan da izledim pozisyonu. Witsel kırmızı kart sonrası ben ne yaptım der gibi hakemin yüzüne baktı çünkü rakibin ayağının kırıldığının farkında değildi. Ama bu suçunu, düşüncesizliğini ve hatta aptallığını kapatmaz.

Yukarıdaki resimin sonucu ise malum. Arsenal'li Eduardo'da bu hareket sonucu 6 ay futboldan uzak kaldı.

Futbolcular ayakları ile para kazanan insanlar. Bir oyuncunun bu şekilde rakibe girmesini kabullenmek mümkün değil. Bu şekildeki bir giriş için 1 yıl ceza dahi az. Taammüden adam öldürmek, hatalı sollamak gibi bir şey. Düşünün yaptığınız işi ve mesai arkadaşınız gelip sizin işiniz için en önemli organınızı kasıtlı bir şekilde kırıyor. 6 ay işsizsiniz sonrası ise uzun bir rehabilitasyon süreci. Mesai arkadaşlarınıza nasıl bakarsınız, işe gelmek tedirginlik yaratmaz mı? Bu insanı mahkemeye vermez misiniz ve iyi bir avukatla nasıl bir tazminat çıkar acaba? Ancak bu iş yeşil sahada olduğu zaman daha basit bir şekilde geçiştiriliyor. Yine Witsel'in cezası ki fena sayılmaz hani benzerlerine göre. Bu tarz oyuncuların süratla futboldan uzaklaştırılması gerekli. Gerçekten gereksiz insanlar topluluğu. Bir insan nasıl düşünmez böyle bir hareketin nasıl sonuçlanacağını. Bir taç korner yada kontra bir top kazanmak çok daha mı önemlidir bir ayak kırılmasından?

Bu ceza umarım bir ders olur futbolculara ve daha ağırlarıyla karşılaşmadan sahalarda bir daha görmeyiz. Çünkü kırılan kendi ayakları da olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP