28 Ağustos 2009 Cuma

AVRUPA LİGİ GRUPLARI

Herkes yazdı ben yazmasam olmaz şimdi.
İki takımda iyi kuralar çekip güzel gruplara düştüler. B Grubuna da Lille'in yerinde olmak da vardı. Kiminki zor kiminki kolay sorusuna cevap pek yok.
F.Bahçe'nin grubunda Twente sürpriz yapabilir zira Feyenoord ile 10 puanla lider. Hollanda ekolu ne de olsa. F.Bahçe'nin tüm maçları aynı ciddiyetle oynaması lazım. Sheriff maçlarındaki potansiyel 6 puan önemli. Sonrası Saraçoğlu'na kalıyor. Steaua ise 7 puanla 7. ama liderle arası 1 puan. Tabi henüz erken diğerleri için yorum yapmaya ama F.Bahçe'nin çıkması gereken bir grup. İlk maçın Twente ile içeride oluşu avantaj. Galibiyet Twente'yi devre dışı çıkarabilir. Ardından Sheriff deplasmanı F.Bahçe'yi 2 maçta rahatlabilir. Son maç da içeride Sheriff ile. Bence güzel de bir fikstür var. İklim olarak da Moldovya'ya ve Romanya'ya Ekim'de gidiyor. Grupta kağıt üzerinde avantaj Fenerbahçe'de ama reelde ne olacak göreceğiz.
G.Saray'ın grubunda sürpriz olmaz sanırım. Yunan ligi yeni başladı Pana 3 puanla başladı deplasmanda. D.Bükreş'in de 7 puanı var ligde. Sturm lige iyi girdi ama G.Saray'ın dengi değil yine de. G.Saray'ın ilk maçta Pana deplasmanında alacağı sonuç 1. yada 2. çıkmasında etkili olacak. Zor deplasman. G.Saray'ın bu grupta zorlanacağını tahmin etmiyorum.
Gelelim Beşiktaş'ın grubuna. Manu grupta kesin favori. İlk maçı Manu ile içeride oynamak şu form durumuyla BJK için talihsizlik. Ama alınacak 1 puan bile ardışık 2 deplasman maçına avantaj taşıyabilir. Ancak eldeki kadro, uyum ve form durumu göz önüne alınırsa Beşikta'ın bu gruptan çıkmasını sürpriz sayıyorum. CSKA Beşiktaş'ın esas rakibi olacaktır. Tabi bir de Türkiye Ligi ile CL maçları arasında ciddi bir sıkışıklığı ve dezavantajı olacak BJK'nin. Bunu da bir sonraki yazıda ineceleyeceğiz.
Hepsine bol şans

0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP