29 Ağustos 2009 Cumartesi

MAN.UTD.:2 ARSENAL:1


Avrupa'nın ve Premiere Lig'in ilk büyük maçı oynandı. Old Trafford'da ilk yarısını Arshavin'in attığı gol ile 1-0 önde kapatan Arsenal ikinci yarıda 5 dakikada yediği saçma gollerle maçı kaybetti. Ve kendisine, oynadığı futbola ihanet etti. 60.dakikaya kadar maç Emirates'de mi yoksa Old Trafford'da mı oynanıyor anlamadık. Neredeyse maçın tamamı Arsenal'ın kontrolünde ve üstünlüğünde oynandı. Ancak Rooney'in kendini yere atması sonucu kazandığı penaltı golüyle arkasından da maçın neredeyse yıldızı Diaby'nin saçma sapan kendi kalesine attığı gol yiğidin hakkını yiğide verdirmedi. Manu neredeyse kaleye bile inemediği maçı anlamadığı şekilde kazandı. Son yarım saat doğal olarak Arsenal'in gol kovalaması ve Manu'nun kontraları ile geçti. Ancak yüksek tempoda oynanan ve çok keyifli bir maçtı. Gözüme çarpan en önemli şey ise hakemin mükemmel yönetimiydi. Bence penaltı değildi ama hakemler bu pozisyonların %90'ını çalıyor, hakemi bu konuda eleştiremeyiz. İkili mücadeleleri çok iyi yönetti, oyuncular sürekli ayakta kalmak için çabaladılar. Arsenal inanılmaz mücadele etti ve 15 kişi ile oynadı gibi geldi bana. Song-Diaby ve Eboue üçlüsü yine harika işler yaptılar ama çok da gol kaçırdılar. İki takımın neden sürekli Avrupa'nın tepelerinde gezdiğini anlamak zor olmasa gerek. Türkiye'de bu tempoyu yapacak takım yok henüz. Bu sebeple bu iki takımın önünde saygıyla eğilmek lazım.
Bu arada Tottenham yine kazandı ve 4'de 4 yaptı hızla devam ediyor. Bu sezon Premiere League izlenmeye değer. Kaçırmayın.

1 yorum:

tunakosova 3 Eylül 2009 15:07  

bu macin sonunda Arsene Wenger'in hakem tarafindan tribune gonderilmesi ve ManU taraftarlari arasindaki goruntusu, inanilmaz!
ayni seyi bizde mesela daum ceza alip cimbom tribunlerinin gobeginde..dusunebiliyomusunuz??
http://www.dailymotion.com/search/arsene+wenger/video/xabqoy_arsene-wenger-expulse-manchester-u_sport

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP