27 Ağustos 2009 Perşembe

DAUM ve AVRUPA


Daum’un topladığı kupalarla “Kocaman” bir antrenör yada hayatındaki bazı negatif kesitleri yüzünden bir “Aziz” olduğunu iddia edemeyiz ama antrenörlük yaşantısı ağırlıklı yerel başarılarla dolu, çalıştırdığı takımın hedeflerini ve bulunduğu ülkenin gereklerini yerine getirebilen başarılı bir teknik adam olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Daum için yapılan en önemli eleştiri ise çalıştırdığı takımların Avrupa’da ciddi bir başarı yakalayamamış olması. Acaba gerçekten öyle mi
* Bundesliga’da Sttutgart’a tarihinin 2. şampiyonluğunu kazandırdığının ardından Şampiyonlar Ligi’nde (CL) bir çeyrek final başarısı elde etti.

* Beşiktaş’ta ise Avrupa’da pek görünmedi.

* 43 yaşında başına geçtiği Bayer Leverkusen’i 2. ligden geldiğinin ilk yılı Bundesliga’da 2. yaptı. Sonraki 3 yılda ise ilk 3’den indirmedi ve bu dönemde CL’de bir çeyrek final gördü bir kez de gruplarda elendi.

* Austria Wien’le ise CL’ye ön elemede veda etti.

* Fenerbahçe serüveninde ise 2. yılında CL’de gruplarda ManU’nun 2 puan ardında 3. olup UEFA’da Zaragoza’ya elendi. Bir sonraki yıl ise CL’de grubunda sonuncu oldu.

Bunda ne mi var bir de buna bakın o zaman

* Leverkusen’i tarihinde görmediği başarıları yaşatıp bıraktıktan sonraki sezon 2001-2002 yılında Leverkusen Klaus Topmoller yönetiminde CL Finali’nde Real’in Real olduğu dönemde Madrid ekibine 2-1 ile kaybetti kupayı.

* 2002’de bıraktığı BJK ise 2003 yılında Lucescu ile UEFA’da çeyrek final görüyordu.

* Denizli faciasıyla biten Fenerbahçe macerasının bir sezon ardından Zico ile 2007-2008’de yarı finalin eşiğinden dönüyordu sarı-lacivertli ekip.

Evet kupa yok belki içlerinde. Ama çalıştırdığı takımların Real, Barca, Manu, Juve olmadığını göz ardı etmeyelim. Ve bu takımların tarihlerindeki başarıları ya Daum’la yada hemen ardındaki yıllarda Daum etkisiyle yaşadıklarını unutmayalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP