29 Ağustos 2009 Cumartesi

LİG ARASI AVRUPA

Gruplar ve fikstürler belli oldu. Grupların güçleri, takımların formları kadar genel fikstür durumları da önem kazanıyor Lig ve Avrupa kaderleri için. 3 takım içinde grubu en zor olan dışında genel fikstürü de en ağır olan takım Beşiktaş. Gerçekten Beşiktaş'ı çok zorlu bir 3.5 ay bekliyor.


Manu maçları öncesi derbilerin denk gelmesi şanssızlık olsa da Manu BJK'nin rakibi olmadığı için şans olarak da değerlendirilebilir. Yani bir Wofsburg ya da CSKA maçları öncesi böyle bir fikstür olmasını tercih etmezdim kendi adıma. Kötünü iyisi. Ancak bu 2 Manu öncesi ve sonrası maçları Beşiktaş'ı oldukça hırpalayacağa benziyor. Hele bir de lige yapılan kötü başlangıç sonrası verilen ara ve G.Saray maçı ile Ali Sami Yen'de maratonun başlaması yine bir dezavantaj kanımca. Beşiktaş'ın işi gerçekten çok ama çok zor. 3.5 ay sonrası Beşiktaş'ta bir deprem olabilir.

G.Saray'ın da Beşiktaş'a yakın zorlukta bir takvimi var. Ama grubun takımlarının ağır olmayışı G.Saray'ın işini hafifletiyor. Özellikle grup için kritik Pana maçı öncesi Beşiktaş maçı önemli. Kendi sahasında formda oluşu ve BJK'nin durumu G.Saray'a maçı yaklaştırıyor. Atina'ya moralli gitmesine sebep olabilir. 3. hafta maçı öncesi ve sonrası da zor bir fikstür G.Saray için. F.Bahçe'nin Bükreş'ten gelip bu maça çıkması her açıdan tehlikeli G.Saray için.

F.Bahçe'nin fikstürü ise bariz bir şekilde daha kolay. Avrupa'da alacağı 2 galibiyet Bükreş'e kontrollü maça götürebilir F.Bahçe'yi ve G.Saray maçına daha dinamik çıkabilir. Çünkü İstanbul'da rövanş şansı var. Son Sheriff maçı sonrası son lig maçı olan Trabzon'a gidiyor. Sheriff maçı sonrası gruptaki durumuna göre Trabzon maçı şekillenir. Ama Fenerbahçe'nin bu grubu ve fikstür avantajını kullanması lazım.

1 yorum:

Fato 30 Ağustos 2009 17:19  

Bu analiz cok degerli olmuş, eline sağlık. Bu gidişle Denizli ikinci yarı Lig TV mikrofonlarına gecer, Ersun Yenal da onun yerine Besiktaş'a. Nasıl Senaryo ama ???

Yorum Gönder

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP